Din närmaste natur!

Om ett halvår, den 28 juni, ska basutställningen Din natur öppna för alla nyfikna besökare. Men det är mycket som ska göras innan dess, och året har verkligen satt igång i full fart! Pedagoger, formgivare, konservatorer, tekniker, intendenter och andra kompetenser på museet arbetar nu intensivt på olika sätt med utställningen. Tillsammans bygger vi upp innehållet steg för steg.

IMG_0677I början på januari hade vi ett väldigt bra seminarium med en extern referensgrupp. De som var med var Ebba Lisberg Jensen från Malmö Högskola, Annika Kruuse från Miljöförvaltningen, Patrick Bellan och Ola Enqvist från Gatukontoret, Josefine Gustafsson från Malmö Naturskola, Jimmy Lindsjö från Naturskyddsföreningen och Charlene Rosander från RGRA – Rörelsen Gatans Röst och Ansikte. Vi tackar alla för väldigt bra samtal och värdefull input!

Den här kunskapsinhämtningen och dialogen fortsätter i nästa vecka. Då träffar vi en grupp gymnasielärare för att gå igenom och diskutera innehållet. Vilka önskemål har lärarna? Vad behöver vi berätta för att utställningen ska fungera så bra som möjligt när de kommer hit med eleverna?

En annan sak vi arbetar med nu är att försöka förstå hur våra texter skall se ut. Hur långa ska de vara? Hur många ska de vara? Och vad ska man tänka på när det gäller hur våra besökare tar del av texter i en utställning? Vi kommer självklart att testa texterna med lärarna vi ska träffa och inte minst med målgruppen 16-19 åringar.

Just nu håller vi på med att ta fram listor på djur i våra samlingar. Samlingarna är helt fantastiska och det finns väldigt mycket vi kan berätta om. Men vi kan inte visa allt och en hel del val måste göras. Montrar skall ritas och byggas, föremålen ska packas och fraktas hit från magasin och sedan packas upp och undersökas för att sedan ställas ut i utställningen. Så glöm inte att gå in och titta på museets databas och upptäck alla spännande föremål som finns i museets stora samling.

Vi ses!
Christian Penalva, utställningsproducent

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s